Фота Аўдыё Відэа  
be  ru  pl  en  de info@catholic.by
Гэта архіў старой версіі сайта. Новая версія знаходзіцца па адрасе catholic.by
Слова Папы


Папа Францішак: час Адвэнту вяртае нам гарызонт надзеі, якая не расчаруе
01.12.2013 18:20

"Час Адвэнту, які мы пачынаем сёння нанова, вяртае нам гарызонт надзеі, надзеі, што не расчаруе, таму што яна заснавана на Слове Божым. Надзеі, якая не расчаруе, проста таму, што Пан ніколі не расчароўвае", - сказаў Святы Айцец перад малітвай “Анёл Панскі” 1 снежня. Папа нагадаў таксама, што ў першы дзень снежня адзначаецца Сусветны дзень барацьбы са СНІДам.

 
Папа: свет імкнецца да уніфікацыі і павярхоўнасці мыслення, а Езус заклікае думаць свабодна
30.11.2013 14:23

Каб зразумець знакі часу, неабходна думаць не толькі галавой, але і сэрцам і духам, - звярнуў увагу Папа Францішак падчас Эўхарыстыі 29 лістапада. Пантыфік засяродзіўся на евангельскім фрагменце, у якім Езус вучыць сваіх вучняў разумець “знакі часу”.

 
Папа Францішак: трэба шанаваць Бога да канца, не баючыся пераследу
29.11.2013 12:33

Існуюць “сілы гэтага свету”, якія жадаюць, каб рэлігія стала выключна “прыватнай справай”, але трэба шанаваць Бога “да канца” – не баючыся пераследу, сцвердзіў Папа Францішак падчас Эўхарыстыі ў капліцы Дома св. Марты 28 лістапада.

 
Папа: калі жывём у еднасці з Хрыстом, зможам з надзеяй і спакоем прыняць смяротны пераход
27.11.2013 13:23

Калі смерць разглядаецца як канец усяго, яна пужае, але ў сэрцы чалавека ёсць “інстынкт”, які падказвае, што жыццё не заканчваецца ёю, — пра гэта сказаў Папа Францішак падчас агульнай аўдыенцыі 27 лістапада.

 
Святы Айцец: малітва і праніклівасць — для моманту, надзея — для часу
26.11.2013 13:41

Чалавек можа быць гаспадаром моманту, але Хрыстус – Пан часу: пра гэта нагадаў Папа Францішак 26 лістапада ўдзельнікам Эўхарыстыі ў капліцы Дома св. Марты. Папа даў дзве парады, каб добра разумець цяперашні час і рыхтавацца да апошняга моманту: трываць у малітве і мець надзею.

 
Папа: Бог не пакідае без падтрымкі тых, хто Яму давярае
25.11.2013 16:39

Неабходна давяраць Богу заўсёды, нават у “крайніх сітуацыях”, — звярнуў увагу Папа Францішак падчас Эўхарыстыі 25 лістапада. Пантыфік засяродзіўся на постацях, прадстаўленых у літургічных чытаннях: яўрэйскіх юнаках, якія засталіся вернымі Богу, будучы ў рабстве ў Навухаданосара, і беднай удаве, якая ахвяравала на святыню ўсё, што мела.

 
Папа Францішак: чалавек, як святыня Духа Святога, павінен слухаць Бога ўнутры сябе
23.11.2013 12:29

Храм з’яўляецца святым месцам, дзе самае галоўнае не рытуал, але аддаванне пашаны Пану, — адзначыў Папа Францішак падчас ранішняй Імшы 22 лістапада. Пантыфік падкрэсліў, што чалавек, як “святыня Духа Святога”, павінен слухаць Бога ўнутры сябе, прасіць Яго аб прабачэнні і ісці за Ім.

 
«Нават Папа спавядаецца кожныя 15 дзён»
20.11.2013 16:51
«Бог ніколі не стамляецца прабачаць», — адзначыў папа Францішак падчас агульнай аўдыенцыі на плошчы св. Пятра 20 лістапада. У цэнтры ўвагі Пантыфіка стала тэма адпушчэння грахоў у кантэксце так званай «улады ключоў» – біблійнага сімвалу місіі, якую Езус даверыў апосталам.
 
Папа Францішак заклікаў маліцца за ахвяраў паводкі на Сардзініі
20.11.2013 16:17
Святы Айцец з вялікім хваляваннем успрыняў навіну аб моцнай паводцы, якая абрынулася на італьянскі востаў Сардзінія. У яе выніку загінула 17 чалавек, яшчэ некалькі лічацца зніклымі без вестак.
 
<< Першая < Папярэдняя 21 22 23 24 25 26 27 Наступная > Апошняя >>

Старонка 27 з 27
Пры выкарыстанні матэрыялаў сайта спасылка на Catholic.By абавязкова.