Фота Аўдыё Відэа  
be  ru  pl  en  de info@catholic.by
Гэта архіў старой версіі сайта. Новая версія знаходзіцца па адрасе catholic.by
Каментарыі да літургіі і малітва вернікаў



Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на XXV Звычайную нядзелю, Год С (22 верасня)
22.09.2013 18:16

Важна, каб нішто не замяняла нам Бога: ні грошы і праца, дзе іх здабываем, ні тэхніка, за якой праводзім часу болей, чым на малітве. Але горш за ўсё пералічанае можа быць толькі адмова ад заўважання гэтых праблемаў. Давайце ж вучыцца разважаць над тым, хто мой Бог і каму я служу.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на XXIV Звычайную нядзелю, Год С (15 верасня)
12.09.2013 23:34

Бог не зацікаўлены знішчэннем чалавека. Але наадварот, Бог у першую чаргу зацікаўлены ў выратаванні з граху. Божая міласэрнасць, аб якой гаворка ў сённяшняй літургіі слова, — яшчэ адзін шанс для чалавека, каб вярнуцца ў дом свайго Айца.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на XXІІІ Звычайную нядзелю, Год С (8 верасня)
07.09.2013 12:26

Сёння мы сядаем за стол Божага слова, якое з’яўляецца Мудрасцю свету. Літургія слова нагадвае нам сёння пра Божую задуму, якая ніколі не будзе зразумета розумам чалавека. Толькі адданне чалавека Божай волі можа здзейсніць, што мы ў мінімальнай ступені здолеем зразумець Мудрасць, схаваную ў Божым слове.

Адноўлена 07.09.2013 12:53
 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на XXІІ Звычайную нядзелю, Год С (1 верасня)
30.08.2013 11:34

У сённяшнім Евангеллі гаворыцца пра займанне месцаў. Аднак Езус не кажа пра месца ў Касцёле, а хутчэй дае ўрок пакоры. Кожны з нас павінен глядзець на іншага чалавека, як на Хрыста. Каб так глядзець, у сэрцы неабходна мець пакору.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на XXІ Звычайную нядзелю, Год С (25 жніўня)
24.08.2013 11:47

Шляхі Пана ніколі не стануць старымі, але заўсёды застаюцца актуальнымі для сучаснага свету і яго жыхароў. Дабрыня і міласэрнасць, любоў і цярплівасць праз тысячагоддзі з’яўляюцца выбітнымі якасцямі чалавецтва.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на XX Звычайную нядзелю, Год С (18 жніўня)
16.08.2013 16:01

Бог не з’яўляецца нашым вінаватым, але наадварот — Абаронцам. Да Яго заўсёды можам звярнуцца па дапамогу. Калі будзем прасіць з верай, тады атрымаем усё, што нам патрэбна для збаўлення.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на XVIІІ Звычайную нядзелю, Год С (4 жніўня)
01.08.2013 22:16

Святы Павел заклікае пакінуць грахі, якія не даюць нам імкнуцца ў вышыні, імкнуцца туды, дзе чакае нас сам Хрыстус і дзе мы зможам з упэўненасцю сказаць: «Пане, Ты наш прытулак з пакалення ў пакаленне».

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на XVIІ Звычайную нядзелю, Год С (28 ліпеня)
25.07.2013 12:56

«Шукайце і знойдзеце», – гэтае абяцанне Езуса Хрыста дае нам вялікую надзею на збаўленне і жыццё ў Валадарстве Нябесным. Але трэба сапраўды жадаць быць збаўленым. Штодня старацца быць вучнем Хрыста, дбаць пра свой духоўны стан і ад усяго сэрца маліцца.

Адноўлена 25.07.2013 12:59
 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на XVI Звычайную нядзелю, Год С (21 ліпеня)
18.07.2013 11:36

Дазвольце Езусу ўвайсці ў нашае жыццё, як гэта зрабіў Абрагам у першым чытанні і Марта і Марыя ў сённяшнім Евангеллі. Толькі тады мы зможам сказаць, што мы шчаслівыя, таму што мы выбралі тое, што самае дарагое, — Езуса, які ёсць Любоў.

Адноўлена 18.07.2013 11:38
 
<< Першая < Папярэдняя 11 12 13 14 Наступная > Апошняя >>

Старонка 14 з 14
Пры выкарыстанні матэрыялаў сайта спасылка на Catholic.By абавязкова.