Фота Аўдыё Відэа  
be  ru  pl  en  de info@catholic.by
Гэта архіў старой версіі сайта. Новая версія знаходзіцца па адрасе catholic.by
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на ХХІХ Звычайную нядзелю, Год В (18 кастрычніка)
Каментарыі да літургіі і малітва вернікаў
14.10.2015 15:18

Каментарый да літургіі

Прыходзім сёння ў святыню, каб напоўніцца Божаю любоўю, якая яднае сэрцы верных на нядзельнай святой Эўхарыстыі.

Сам Езус набліжаецца да нас і прагне наталіць наш духоўны голад сваім святым Словам, аздараўляе нашыя душы і целы, даючы нам найкаштоўнейшую ахвяру – найвялікшы дар: Хрыстус умацоўвае нас сваім Найсвяцейшым Целам і Найдаражэйшаю Крывёю!

Эўхарыстыя – падзяка за любоў,
Эўхарыстыя – падзяка за збаўленне!

Таму зараз адкрыем нашыя сэрцы, каб годна прыняць Езуса, які прыйшоў у свет, каб служыць, і жыццё сваё аддаў для адкуплення многіх!

Каментарый да літургіі слова

Сёння ў святым Божым слове ў першым чытанні з кнігі прарока Ісаі мы пачуем, што Бог вельмі шчодра ўзнагароджвае за цярпенні: абяцае прабачэнне грахоў і вечнае жыццё, збаўленне душы. Але сэнс у тым, што кожнае наша цярпенне мы павінны прымаць з любоўю, толькі тады заяснее святло Божай справялівасці і міласэрнасць Божая заўжды будзе над намі.

Святы Апостал Павел у Пасланні да Габрэяў заклікае нас з даверам наблізіцца да трону ласкі.

Алтар у святыні, да якога мы зараз прыходзім, – гэта трон Божай міласэрнасці! Бог шчодры ў сваёй любові і міласэрнасці да кожнага чалавека. Ён ведае ўсе нашыя праблемы, думкі, прагненні, нашыя радасці і смуткі. Таму менавіта з любові Езус, які сам зведаў усе выпрабаванні, акрамя граху, дапамагае нам, калі мы адкрываем свае сэрцы, слухаем Божы голас і цалкам Яму давяраем!

Але Збаўца папярэджвае, каб мы ніколі, ні пры якіх абставінах, не ўзвышаліся над нашымі бліжнімі. Езус сёння прамаўляе да нашых сэрцаў: “…хто хоча быць найбольшым сярод вас, няхай будзе вам слугою; і хто хоча сярод вас быць першым, няхай будзе нявольнікам усіх”. Бог шчодра благаслаўляе сваім дзецям, якія чыстыя і пакорныя сэрцам. Калі мы хочам наследаваць Хрыста, мы павінны служыць іншым, таму што жыццё хрысціяніна – гэта шлях служэння, шлях імкнення да супольнага дабра, да святасці, да вечнага жыцця ў Валадарстве Божым.

Малітва вернікаў

З вялікім даверам з глыбіні сэрцаў у духу пакоры цяпер узнясём да нашага Нябеснага Айца супольныя малітвы:

1. Молімся за святы Касцёл каталіцкі, каб, асвечаны святлом Божай міласэрнасці, кожны дзень крочыў дарогамі веры, надзеі і любові да святасці. Цябе просім…
2. Молімся за Айца Святога Францішка і ўсё духавенства, хто зараз удзельнічае ў Сінодзе ў Ватыкане, каб, умацаваныя дарамі Духа Святога, прымалі верныя рашэнні, кіруючыся Божай мудрасцю. Цябе просім…
3. Молімся за сучасныя сем’і, каб у іх запанавала згода і ўзаемаразуменне і каб кожны дзень у сем’ях узносіліся супольныя малітвы, таму што малітва яднае сэрцы ў любові да Бога і бліжніх. Цябе просім…
4. Молімся аб навяртанні грэшнікаў, асабліва за тых, хто звяртаецца да магаў, варажбітак і экстрасэнсаў, шукаючы вырашэння ўсіх сваіх жыццёвых праблем, каб Добры Бог даў ім ласку навяртання і шчырага пакаяння. Цябе просім…
5. Молімся за ненароджаных дзяцей, якім пагражае небяспека аборту, а таксама за іх бацькоў, каб яны зразумелі, што аборт – гэта забойства чалавека. Божа! Уратуй ад такога жудаснага злачынства! Цябе просім…
6. Молімся за душы, якія церпяць у чысцы, асабліва за тыя, за якія ніхто не моліцца, каб, ачышчаныя, абмытыя святой Крывёю Хрыста Збаўцы, яны змаглі ўвайсці ў Нябеснае Валадарства. Цябе просім…
7. Молімся за нас, прысутных на нядзельнай святой Эўхарыстыі, каб, паяднаўшыся ў святой Камуніі з Хрыстом, мы навучыліся служыць бліжнім: проста, шчыра і бескарысліва. Цябе просім…

Праз Хрыста, Пана нашага. Амэн.

Анастасія Блусянкова

 

Пры выкарыстанні матэрыялаў сайта спасылка на Catholic.By абавязкова.

Каментарыі да літургіі і малітва вернікаў

07.07 11:36Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на ХIV Звычайную нядзелю, Год А (9 ліпеня)
26.06 15:15Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на ХIІІ Звычайную нядзелю, Год А (2 ліпеня)
21.06 14:34Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на XII Звычайную нядзелю, Год А (25 чэрвеня)
16.06 13:13Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на ХI Звычайную нядзелю, Год А (18 чэрвеня)
09.06 16:00Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на Урачыстасць Найсвяцейшай Тройцы, Год А (11 чэрвеня)
29.05 10:46Каментарый на нядзелю Спаслання Духа Святога (4 чэрвеня)
22.05 10:23Каментарый на VII Велікодную нядзелю, Год А (28 мая)
17.05 12:02Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на VI Велікодную нядзелю, Год А (21 мая)
09.05 11:35Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на V Велікодную нядзелю, Год А (14 мая)
05.05 12:24Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на IV Велікодную нядзелю, Год А (7 мая)