Фота Аўдыё Відэа  
be  ru  pl  en  de info@catholic.by
Гэта архіў старой версіі сайта. Новая версія знаходзіцца па адрасе catholic.by
Каментарыі да літургіі і малітва вернікаў



Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на Пальмовую нядзелю (13 красавіка)
07.04.2014 13:22

Галінкі, якія сёння прыносім у касцёл, азначаюць вясну і адначасова выражаюць нашае прагненне, каб уключыцца ў радаснае прывітанне Езуса Хрыста жыхарамі Ерузалема. Сённяшняя нядзеля таксама называецца Нядзеляй Мукі Пана і пачынае Вялікі тыдзень. Мы прыйшлі, каб прывітаць Пана, які прыходзіць, і трымаем у руках сімвал жыцця, якое прачынаецца.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на V нядзелю Вялікага посту
03.04.2014 10:16

Праз сакрамэнт хросту мы атрымалі Духа Святога, і, хоць мы паміраем, аднак маем жыццё вечнае, – вучыць святы Павел. Праз пакаянне мы атрымліваем новую надзею на вечнае жыццё.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на IV Нядзелю Вялікага посту (30 сакавіка)
26.03.2014 11:22

Усе мы сляпыя ад нараджэння. Магчыма, шмат бачым, але не бачым таго, што самае галоўнае. “Чалавек бачыць тое, што навідавоку, а Пан заглядае ў сэрца” (1Сам 16, 7). Гэты цуд, які здарыўся дзве тысячы гадоў таму каля купальні Сілаам, павінен здзейсніцца ў кожным з нас. Толькі тады, калі будзем глядзець на людзей і навакольны свет вачыма Бога, пачнем паволі разумець нашую рэчаіснаць.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на ІІІ нядзелю Вялікага посту (23 сакавіка)
21.03.2014 21:22

Езус паабяцаў нам дары сваёй ласкі, калі размаўляў з самаранкай пра “жывую ваду”, якая будзе гасіць прагненні ўсіх, хто будзе піць яе. Прадвеснікам гэтага была таксама вада, якую даў Майсей выбранаму народу ў пустыні. Мы праз хрост атрымліваем усяго Бога, а Ён атрымлівае нас, як сваіх дзяцей.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на II нядзелю Вялікага посту (16 сакавіка)
12.03.2014 13:22

Бог заклікае людзей, каб перамяніць іх і адарыць хвалой. Сённяшняя другая нядзеля Вялікага посту падрыхтоўвае нашыя сэрцы да перажывання таямніцы Уваскрасення Хрыста, які паклікаў нас да супольнасці Касцёла,  каб змяніць нашае жыццё сваёй ласкай і каб ужо тут, на зямлі, заяснела Яго хвала.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на І нядзелю Вялікага посту, Год А (9 сакавіка)
07.03.2014 10:54

У кожным чалавеку ёсць крыху зла. Гэта з'яўляецца наступствам упадшай натуры людзeй, граху непаслухмянасцi першых бацькоў. Езус Хрыстус праз сваю паслухмянасць Богу Айцу даў нам сiлу, каб перамагаць зло дабром.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на VIII Звычайную нядзелю, Год А (2 сакавіка)
28.02.2014 13:27

Аднолькавыя справы ў розныя дні могуць прынесці зусім розныя плёны для душы, у залежнасці ад таго, як мы іх будзем пражываць. Можам асэнсоўваць рэчаіснасць праз акуляры, дадзеныя Богам, – Божае слова, малітву, сакрамэнты, а можам ісці праз жыццё, не заўважаючы нічога і нікога вакол сябе, будуючы мары пра добрыя дні ў будучыні. Але варта памятаць тады, што ніхто не ведае, колькі дзён засталося пражыць яму.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на VII Звычайную нядзелю, Год А (23 лютага)
21.02.2014 10:25

Тыдзень таму літургія нагадвала нам пра важнасць ісці шляхам запаведзяў, які з’яўляецца сапраўдным вызваленнем чалавека. Сёння ж Пан кажа нам, што першая і найбольшая з Яго запаведзяў – гэта запаведзь любові. І любові нават да ворагаў.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на VI Звычайную нядзелю, Год А (16 лютага)
13.02.2014 10:59

Сярод нас няма двух аднолькавых людзей, мы ўсе асаблівыя ў вачах Бога. Кожны прыходзіць з асабістымі перажываннямі, просьбамі, падзякамі. Але ўсіх нас яднае Хрыстус. Падчас Эўхарыстыі Ён кожнага ўмацуе і адорыць спакоем.

Адноўлена 13.02.2014 11:02
 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на V Звычайную нядзелю, Год А
07.02.2014 10:41

У Евангеллі Езус звяртае ўвагу на дзеянні апосталаў. Для людзей, якія яшчэ не вераць, важна пабачыць сапраўднае хрысціянства ў веруючых, а ўжо потым самім прыйсці да веры.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на свята Ахвяравання Пана (2 лютага)
29.01.2014 23:37

Хрыстус ахвяраваў сябе за нас. Ён прыйшоў да людзей, якія жывуць у страху перад смерцю, якія жывуць у цемры граху. Ён прыйшоў да нас, каб прынесці святло збаўлення, надзею спаўнення абяцанняў, вызваленне ад граху.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на ІІІ Звычайную нядзелю, Год А (26 студзеня)
21.01.2014 11:07

Хрыстус пасяліўся між людзьмі, несучы ім святло і супакой. Мы пакліканы, як апостал Павел, абвяшчаць прыйсце Божага Валадарства і адзінства ўсіх асветленых Божым ззяннем. Праз гэтую ахвяру, у якой удзельнічаем у нядзелю, Хрыстус зноў да нас прыходзіць, асвячае нас сваім Словам, корміць нас сваім Целам, лечыць хваробы грахоў і абвяшчае прыйсце Божага Валадарства.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на ІІ Звычайную нядзелю, Год А (19 студзеня)
17.01.2014 12:58

Мы прыбылі да нашай святыні, каб прадставіць Пану Езусу тое, што ў нас баліць, непакоіць нас, з чым мы не можам справіцца, верачы, што Ён пераменіць усё гэта, як ператварыў ваду ў віно ў Кане Галілейскай. Ён – сапраўдны Сын Божы! Ён можа здзейсніць цуд перамены ў жыцці кожнага з нас.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на ІІІ Нядзелю пасля Нараджэння Пана (12 студзеня)
09.01.2014 19:54

“Гэта Сын Мой умілаваны, якога Я ўпадабаў…” – словы, якія былі прамоўлены Богам да Езуса пасля хросту. Але Бог прамаўляе іх і да кожнага з нас, першы раз пасля хросту, а потым у кожную хвіліну, калі мы хочам чуць Яго голас.

 
Каментарый да літургіі і малітва вернікаў на ІІ Нядзелю пасля Нараджэння Пана (5 студзеня)
02.01.2014 23:03

Божая Мудрасць уцелавілася сярод людзей у Асобе Езуса Хрыста. Ён, народжаны перад усімі вякамі, з’явіўся свету праз свае Уцелаўленне. У святле гэтай Мудрасці чалавек можа распазнаць сваё пакліканне, сваё прызначэнне і сэнс жыцця. Такім чынам, калі прымаем Хрыста, напаўняемся мудрасцю жыцця і дарамі Бога.

 
<< Першая < Папярэдняя 11 12 13 14 Наступная > Апошняя >>

Старонка 12 з 14
Пры выкарыстанні матэрыялаў сайта спасылка на Catholic.By абавязкова.