«Ягнятка белае кладзем зверху і апошнім, калі ў велікодным кошыку ўжо ўсё складзена: і вяндлінкі кавалак, і калбасы "пальцам пханай" скрылёк, і хлеба луста, і соль, і кавалак булкі, як казала мая бабуля, "на дражджах", ды чырвоныя, ці цыбульнага колеру, ці ўжо часцей розных колераў яйкі», — кажа Ганна Казіміраўна, трымаючы ў руках прыгожы, невялічкі кошык, на якім ужо зіхацяць кроплі асвячонай вады.
Стравы ў Вялікую суботу асвячалі Мітрапаліт Тадэвуш Кандрусевіч і Апостальскі Нунцый арцыбіскуп Клаўдыё Гуджэроцці.