Фота Аўдыё Відэа  
be  ru  pl  en  de info@catholic.by
Гэта архіў старой версіі сайта. Новая версія знаходзіцца па адрасе catholic.by
Усяго патроху


«З даверам да міласэрнасці Тваёй»: пакліканне хрысціяніна — «гарэць» духам апостальства і абвяшчаць Божую міласэрнасць
16.07.2016 00:00

«Не вы Мяне выбралі, але Я выбраў вас і прызначыў, каб вы ішлі і прыносілі плён, і каб плён ваш трываў» (Ян 15, 16), — такімі словамі звяртаўся Езус Хрыстус да сваіх вучняў, а сёння Бог прамаўляе гэтыя ж самыя словы да кожнага з нас.

 
420-я гадавіна Брэсцкай уніі: «Веру ў Адзіную Царкву»
13.07.2016 09:00

ХХІІ штогадовая грэка-каталіцкая пілігрымка вырушыла 12 ліпеня з Віцебска. Пілігрымам і ўсім астатнім айцец Андрэй Крот прапануе разважанні пра еднасць Царквы (Касцёла).

 
«Святар-легенда»: успаміны пра кс. Вацлава Пянткоўскага
11.07.2016 12:28

Ксёндз Вацлаў Пянткоўскі — адзін з тых святароў нашай Бацькаўшчыны, якія захоўвалі веру, нягледзячы на пераслед і выпрабаванні. Менавіта ён арганізаваў падпольную семінарыю, у якой вучыліся біскупы Антоні Дзям’янка і Казімір Велікаселец. Цікавыя факты з біяграфіі святара ў 25-ю гадавіну яго смерці.

 
«З даверам да міласэрнасці Тваёй»: Найсвяцейшая Панна Марыя — узор святасці і чысціні
05.07.2016 14:38

Завяршыліся юбілейныя ўрачыстасці ў Будславе, куды крочылі пілігрымы з розных мясцін Беларусі, каб ушанаваць Найсвяцейшую Панну Марыю і з вялікім даверам узнесці свае малітвы: падзякі і просьбы да Бога Айца Усемагутнага праз Яе заступніцтва. І сёння час, каб паразважаць над цнотамі Божай Маці, нашай апякункі, у якой мы шукаем падтрымкі і паратунку.

 
«З даверам да міласэрнасці Тваёй»: малітва праслаўлення і падзякі — дыялог любові
24.06.2016 00:00

Калі я апошні раз дзякаваў Богу? Калі праслаўляў Яго? Гэтыя пытанні павінен задаць сабе сёння кожны, а асабліва веруючы практыкуючы хрысціянін.

 
«З даверам да міласэрнасці Тваёй»: Вяночак да Божай Міласэрнасці — крыніца бязмежных Божых ласкаў
18.06.2016 00:00

Сёння, калі паўсюдна ўзнікаюць канфлікты, войны, розныя непаразуменні паміж народамі, а таксама спрэчкі ў працоўных калектывах, у сем’ях альбо паміж сябрамі нават з-за якіх-небудзь дробязяў, чалавек імкнецца шукаць для сябе крыніцу задавальнення, суцяшэння і супакою для сваёй душы.

 
Значэнне і гісторыя пілігрымавання
17.06.2016 11:23

Слова «пілігрымка» знаёмае бадай што кожнаму католіку, таму што адразу асацыюецца з доўгім падарожжам, напоўненым малітвамі, спевамі і... мазалямі. Традыцыя пілігрымавання ў свеце вельмі распаўсюджана і мае багатую гісторыю.

 
Ці можа католік наведваць «Фестываль фарбаў Холі»?
13.06.2016 08:41

Так званыя «color-фэсты», або «Фестывалі фарбаў Холі», апошнім часам сталі даволі папулярнымі ў Беларусі. Падчас іх праводзяцца выступленні розных музычных гуртоў, конкурсы, а моладзь і дарослыя абсыпаюцца спецыяльнымі фарбамі розных колераў. А ці можа католік наведваць такія фэсты?

 
«З даверам да міласэрнасці Тваёй»: Найсвяцейшае Сэрца Езуса — крыніца любові і палымнеючае вогнішча міласці
10.06.2016 00:46

Любоў, толькі любоў, любоў, якая не мінае, а трывае праз вякі, — толькі такая любоў здольная змяняць свет. Любоў, якою палымнее Божае Сэрца, чыніць цуды ў душах людзей. Любоў знішчае страх, неспакой і нават роспач. Любоў і міласэрнасць – адзінае цэлае, таму што немагчыма рабіць учынкі міласэрнасці, не маючы ў сэрцы любові да Бога і бліжняга. 

 
10 прычын праслаўляць Бога кожны дзень
08.06.2016 13:47

Сёння асаблівы дзень. Такі, якога ніколі больш не будзе ў тваім жыцці. Дзень, калі ты можаш зрабіць дабро або не зрабіць яго. Дзень, калі ты можаш развівацца або не развівацца. Дзень, калі ты можаш любіць або не любіць… Дзень, якім ты можаш праслаўляць Бога. Мы сабралі топ 10 прычын праслаўляць Бога кожны дзень.

 
«Гарэў як зніч»: успаміны пра кс. Пятра Татарыновіча
05.06.2016 00:00

Гэты чалавек заснаваў беларускую рэдакцыю Ватыканскага радыё і пераклаў на беларускую мову раман Генрыка Сянкевіча «Quo vadis?», ён быў прыхільнікам беларусізацыі касцёльнага жыцця. Каталіцкі святар Пётр Татарыновіч скончыў свой жыццёвы шлях у Рыме ў рангу прэлата і доктара тэалогіі. А пачыналася ўсё ў простай беларускай вёсцы...

 
«З даверам да міласэрнасці Тваёй»: пакора і цярплівасць – ключы да Божага сэрца
03.06.2016 18:09

Пакора і цярплівасць – найважнейшыя цноты хрысціянскай дасканаласці. Святы апостал Павел у Пасланні да Каласянаў заклікае: «Апраніцеся ж як выбранцы Божыя, святыя і ўмілаваныя, у шчырую міласэрнасць, лагоднасць, пакору, далікатнасць, доўгацярплівасць...» (Клс 3, 12).

 
Міласэрныя ціхія, або кава з коцікамі
01.06.2016 12:28

Людзі, якія маюць сябра, сабаку або ката, ведаюць, што такое любоў і адрозніваюць любоў ад міласэрнасці, а тым болей ад злосці…

 
Слова моладзі: «Езус Эўхарыстычны ў маім жыцці»
26.05.2016 01:20

Досвед сустрэчы з Езусам у Эўхарыстыі ў кожнага свой і, відавочна, ён унікальны і непаўторны. І, перажыўшы радасць і захапленне ад сустрэчы з Ім аднойчы, хочацца гэту непаўторнасць паўтараць і перажываць нанова... Пра Езуса Эўхарыстычнага ў сваім жыцці распавядае моладзь.

 
«З даверам да міласэрнасці Тваёй»: Святая Эўхарыстыя — неспасцігальная таямніца Укрытага Хрыста
24.05.2016 14:07

Жывы Езус прыходзіць на алтар у постацях хлеба і віна, якія перамяняюцца ў праўдзівае Цела і праўдзівую Кроў Хрыста-Збаўцы, калі святар моліцца над дарамі ў час святой Імшы.

 
<< Першая < Папярэдняя 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Наступная > Апошняя >>

Старонка 5 з 17
Пры выкарыстанні матэрыялаў сайта спасылка на Catholic.By абавязкова.